Zelné karbanátky

Autor receptu: drzac (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Angl. slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme dokřupava. Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme ke slanině na pánev. Kys. zelí dáme okapat do síta, vymačkáme a překrájíme. Petrželku nakrájíme nadrobno. Ml. maso prohněteme se strouhankou, slaninovou směsí, zelím a vejcetem. Ochutíme mletou paprikou, solí a pepřem. Vytvarujeme tak osm karbanátků. Papriky rozčtvrtíme, dobře očistíme a nasucho ogrilujeme nebo opečeme na pánvi asi tak 8 min. Pak je oloupeme a okrájíme. Brambory oloupeme (je lepší když jsou trochu povařené) nakrájíme na tenké plátky a opečeme z každé strany na trochu oleje, vmícháme nakrájené papriky, zbylou zelenou petrželku a kmín. Podle chuti osolíme. Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme trochu másla a karbanátky osmažíme. Jako přílohu podáváme brambory s paprikou.

Komentáře a dotazy…