Zeleninový salát sterilovaný

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Nejdříve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít. Ve větším hrnci, kde se nám vleze všechna zelenina, si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky. Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata. Děrovanou lžící naplníme sklenice zeleninou a potom dolijeme zálivku. Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový. Na sklenici o obsahu 370 ml dáme 1 necelou kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci. Salát sterilujeme podle velikosti sklenic 15-20 minut. Rajčata mohou být různých barev, ale musí být pevná. Papriky také mohou být barevné, nejvhodnější jsou kapie. Salátovou okurku lze částečně nahradit mladou cuketou i se slupkou.

Komentáře a dotazy…