Zelenina smažená v pivním pepřovém těstíčku

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Květák rozebereme na růžičky a mrkev rozkrojíme podélně na půlky. Květákové růžičky, mrkev a fazolové lusky povaříme skoro doměkka v lehce osolené vodě. Povařenou zeleninu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na kolečka asi půl centimetru silná. Mrkev a cuketová kolečka okořeníme sušeným česnekem. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme pivo, přidáme lžičku soli a lžičku pepře a podle potřeby přisypáváme hladkou mouku, až vznikne středně husté těstíčko, které necháme asi 15 minut odstát. Připravenou zeleninu pak máčíme v těstíčku a smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.

Komentáře a dotazy…