Zapékaná bramborová kaše se sýrem

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, vhodíme do vařící vody .1 minuty vaříme. Potom je scedíme, zalijeme mlékem tak, aby hvlv potopeny a uvaříme je doměkka. Prolisujeme je a po částečném vychlazení do nich vmícháme polovinu másla, rozšlehaná vejce a kaši osolíme. Zapékací mísu vymažeme tukem a rozestřeme do ní kaši. Povrch potřeme bílky rozšlehanými se sýrem. Kaši zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s uzeným masem, uzeninou apod.

Komentáře a dotazy…