Zapečený tuňák s brokolicí, květákem a hermelínem

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Uvaříme si růžičky květáku a brokolice v mírně osolené vodě. Ve vývaru po brokolici a květáku uvaříme brambory. Zapékací misku potřeme olivovým olejem, přidáme brambory na kostičky, které osolíme, posypeme mletou sladkou paprikou a můžeme přidat i sušený česnek. Přidáme malou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, uvařené růžičky brokolice a květáku, promícháme a vše zalijeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka ( můžeme přilít i trochu vývaru ) a dáme zapéct do trouby asi na 20 - 30 minut. Můžeme ještě dochutit sušenou petrželkou nebo libečkem. Asi 5 minut před koncem pečení poklademe na tenké plátky nakrájeným hermelínem a necháme rozpustit.

Komentáře a dotazy…