Zapečený pórek se strouhankou

Autor receptu: VELKAKOKI (562 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pórek očistíme, nařežeme podle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se během vaření nerozpadl. Vaříme v osolené vodě do měkka, necháme okapat a dáme do máslem vymazané zapékací misky. Vrstva pórku v misce má být aspoń 3cm. Strouhanku osmažíme na 2/3 másla a pórek v misce posypeme. Na jemném struhadle nastrouháme ementál, dáme na strouhanku v misce a přidáme zbytky másla. Zprudka zapečeme v troubě do zlatova. Podáváme s bílým chlebem jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Komentáře a dotazy…