Zapečený lilek s mozzarelou a eidamem

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Lilek oloupeme a nakrájíme na zhruba 1cm kolečka. Do hrnce nalijeme vodu a až dosáhne voda bodu varu povaříme lilky na 2 minutky. Slijeme vodu, necháme lilky vychladnout, nakrájíme si na kolečka mozzarelu a rajčata, nastrouháme si eidam. Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje a kolečka vychladlého lilku vložíme vedle sebe na dno mísy. Lilky osolíme a naskládáme na ně kolečka mozzarely. Na mozzarelu dáme rajčata a také je osolíme. Celý lilek v zapékací míse posypeme nastrouhaným eidamem a kořením na pizzu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

Komentáře a dotazy…