Zapečený bramborák s mletým masem

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno. Důkladně z nich vymačkáme všechnu vodu. Přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, prolisovaný česnek, mouku, strouhanku a podle potřeby trochu mléka. Vypracujeme těsto. Na pánvi necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, hořčici, sůl a pepř a necháme chvíli vydusit. Pekáček vymažeme olejem a na dno rovnoměrně rozložíme polovinu bramborákového těsta. Na něj rozprostřeme mleté maso a přikryjeme druhou částí bramborákového těsta. Povrch uhladíme, pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi hodinu.

Komentáře a dotazy…