Zapečené vepřové plátky s hlívou

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Vložíme na pekáček s trochou sádla a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra. Na něj položíme na plátky pokrájenou hlívu ústřičnou a posypeme hustě bazalkou. Dáme do předehřáté trouby a podlijeme šlehačkou, případně doléváme mléko při pečení. Pečeme asi 40 minut, prvně zprudka, pak zmírníme teplotu. Mezitím si uvaříme buď brambory (vařím i s topinambury! -nakrájené na větší kusy, pečlivě omyté a zbavené ošklivých kousků, ale se slupkou. Vaříme je v mikrovlnné troubě 20 minut. Tento recept je velmi vhodný pro diabetiky, kteří by měli topinambury jíst často, nejenže jsou zdravé, jsou i velmi dobré. Jídlo je možné přizdobit petrželkou, hodí se i saláty.

Komentáře a dotazy…