Zapečené vejce se šunkou a smetanou

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

1) Kokotky (malé zapékací mističky) vymažeme máslem. 2) Créme fraiche smícháme s nasekanou pažitkou, solí a pepřem. 3) Šunku nakrájíme na kostičky a rozdělíme do kokotek. 4) Na šunku dáme ochucené créme fraiche a opatrně vyklepneme vejce tak, abychom neporušily žloutek. 5) Kokotky naskládáme do pekáčku nebo vyššího plechu a nalijeme vodu, aby dosahovala do poloviny výšky kokotek. 6) Pečeme na 200 °C asi 10 minut. 7) Žloutek by měl zůstat tekutý.

Komentáře a dotazy…