Zapečené hříbky s farfalle

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice (na dochucení)
  • sůl (podle chuti)
  • kmín (celý, podle chuti)
  • pepř (mletý černý, podle chuti)
  • sýr gouda (strouhaná, podle potřeby)
  • asi 300 g hřibů (kovář, koloděj)
  • 60 g másla
  • 200-250 g těstovin (farfalle)
  • 1 cibule
  • 1 hlávkové zelí (menší hlávka)
  • 2-3 vejce (podle velikosti)

Nakrájené houby poduste na másle se špetkou kmínu. V osolené vodě uvařte těstoviny a zpěněné cibuli poduste pokrájené zelí. Pak opepřete, osolte a dochuťte cukrem. Jak bude měkké, smíchejte s houbami a těstovinami (kdo chce, může přidat i nakrájenou šunku, salám nebo klobásku). Vše dejte do máslem vymazané zapékací mísy, zalijte rozšlehanými vajíčky a zapečte ve středně vyhřáté troubě. Hotové posypte strouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…