Wok s houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 300 g rýžových nudlí (nebo vařené rýče či vařených nudlí)
  • 50-100 g žampionů (nebo jiných čerstvých hub)
  • 1 balení mražené zeleniny WOK
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku

Nejprve všechny houby důkladně očistěte (žampionům oloupeme hlavičky) a nakrájejte na stejně velké kousky. Oloupejte dva stroužky česneku a nasekejte nadrobno. Mezitím zahřejte pánev na maximální teplotu a nalijte do ní rostlinný olej. Až se rozpálí, přisypte mraženou zeleninovou směs Findus Wok Vietnamesse a za stálého míchání ji smažte přibližně 5 minut. Pak přisypte pokrájené houby a nasekaný česnek a opět za stálého míchání smažte další minutu. Na závěr pak ještě přisypte hotovou vařenou rýži, vše zalijte sójovou omáčkou, znovu důkladně promíchejte ab prohřejte. Nezapomeňte občas promíchat. Podávejte ozdobené třeba snítkou čerstvé zelené petrželky. Vietnamská míchaná zeleninová směs obsahuje mrkev, pórek, zelený hrášek, fazolové klíčky a bambusové výhonky, všechna zelenina kromě pórku je převařená. Rada: Použít lze i sezamový olej, snáší dost vysoké teploty. Opatrně, tento olej má velmi intenzivní chuť.

Komentáře a dotazy…