Výtečný Arak

Autor receptu: Jerry13 (105 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • 3,5 l vody
  • 1/2 g rýže
  • 1,5 kg cukru krystal
  • 5 kuliček nového koření
  • 1/4 lžíce muškátového květu
  • 1/4 lžíce muškátového oříšku
  • 1/4 lžíce tymiánu
  • 1 citron
  • 50 g droždí

Voda 3,5 l Rýže 1/2 kg Cukr krystal 1,5 kg Nové koření Kuličky 5 ks Muškátový květ 1/4 lžíce Muškátový oříšek 1/4 lžíce Tymián 1/4 lžíce Citron 1 ks Droždí 50 g Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i všechno koření. Citrón nakrájíme na kolečka a dáme ho do nádoby i s omytou kůrou. Droždí nadrobíme do nádoby. Nádoba je proto potřeba, že pomalu začne reakce droždí. Já to vše dávám do demižónu a uzavírám korkovou zátkou s vinnou trubičkou, aby unikal tlak přes vodu. Prodávají ji v drogerii. V této nádobě ponechte 6 neděl kvasit. Pak přeceďte, třeba přes punčochu a pomalu s nádobou, protože když s ní budete moc hýbat zvedne se prach ze dna. Lepší je odsát hadičkou do připravené nádoby. Pak ještě nechte 14-27 dní uležet a pijte chlazené. Cokoli vám bude nejasné napište mi mail a já vám poradím. Je to super!

Komentáře a dotazy…