Výborné francouzské brambory

Autor receptu: maka (235 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
72× přidáno do oblíbených

Moravské uzené uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a pak nakrájíme na kostičky. Přichystáme si uvařené brambory, vajíčka uvařená natvrdo, okurky a všechno nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme k ní moravské uzené maso a opečeme ho dozlatova. Připravíme si pekáček, vymažeme ho tukem. Poté do něj vrstvíme brambory, vejce, okurku a směs uzeného masa s cibulkou tak, aby poslední vrstvu tvořili opět brambory. Nakonec všechno zalijeme sladkou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Rozpálíme troubu na 180 stupňů a brambory v ní zapékáme pěkně dozlatova.

Komentáře a dotazy…