Výborné domácí chipsy

Autor receptu: Tryskobára (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky (asi 2 mm) a dáme do mísy s vodou, kterou následně dáme asi na 20 - 30 minut do lednice, aby se odškrobily. Na vyšší pánev (nebo do hrnce) dáme větší vrstvu oleje. Zatím bramborové plátky osušíme a opatrně vložíme do rozpáleného oleje. Když jsou brambůrky zlatavé a křupavé, opatrně pomocí kovového cedníku vyndáváme. Necháme oschnout na ubrousku, prosolíme a konzumujeme.

Komentáře a dotazy…