Výborná domácí Lučina

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Oba jogurty smícháme se šlehačkou a dle chuti osolíme. Na hrnec umístíme plastový cedník, vyložíme plátýnkem a vlijeme připravenou hmotu. Vložíme do lednice na 24 hodin a necháme odkapávat syrovátku. Poté vyklopíme z cedníku do připravené nádoby, ve které budeme Lučinu skladovat. Lučina je výborná a vyjde nám mnohem levněji než ta kupovaná. Z odkapané syrovátky si můžeme udělat zdravý koktejl, když ji naředíme půl na půl s mlékem, rozmixujeme s ovocem a trochou cukru nebo medu.

Komentáře a dotazy…