Vínové cukroví od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Máslo necháme povolit a se žloutkem umícháme ručně nebo v robotu. Přidáme mouku a víno a vypracujeme křehké těsto, které odložíme na několik hodin nebo přes noc do lednice. Na pomoučeném vále vyválíme placku 3 mm silnou, vykrajujeme tvary nebo narádlujeme na trojúhelníčky, aby nebyly odkrojky. S těstem pracujeme rychle, aby nezteplalo, pak se lepí. Pečeme na 180 stupňů na pečícím papíře dozlatova. Stáhneme z plechu i s papírem, aby se cukroví nerozlámalo. Vlažné obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Nejchutnější je čerstvé, asi tak 5-7 dnů.

Komentáře a dotazy…