Vepřový perkelt speciál

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Připravíme si pěkné plecko, které omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno, dáme do hlubší pánve a na rozpáleném sádle ji osmahneme do zlatova Přidáme maso a na silném ohni za stálého míchání smažíme, dokud maso nezbledne. Následně vložíme koření mimo majoránku a vše pořádně promícháme. Papriky dáme jen tři lžíce. Přilijeme bílé víno a sójovou omáčku a masíčko v základě pěkně osmahneme. Pak přidáme vodu a dusíme. Když je masíčko měkoučké, přidáme Uncle Bens, zamícháme a chvilku povaříme. Zahustíme záklepkou a necháme pár minut za stálého míchání přejít varem. Úplně nakonec přidáme majoránku. Záklepku uděláme ze čtyř lžic polohrubé mouky, dvou lžic červené papriky a vody. Necháme chvilku odpočinout, případně dochutíme a můžeme servírovat. Podáváme s kolínky nebo podle chuti s rýží, bramborovým nebo s houskovým knedlíkem. Přeji dobrou chuť. Poznámka pro pozorné kuchaře : Ta polohrubá mouka v ingrediencích není omyl ani překlep. :-)))

Komentáře a dotazy…