Vepřové závitky s mletým masem

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Veprové řizky rozklepeme paličkou na tenké plátky,osolíme je,opepříme,poklademe vždy dvěma plátky debrecínky a naplníme směsí.Směs na náplň si připravíme tak,že housku navlhčíme mlékem,přidáme umleté maso,vejce,jemně pokrájenou papriku a petrželku,sůl,muškát.Rukou náplň propracujeme a naneseme na připravené řízky.Každý svineme do závitku,ovážeme nití vložíme na rozehřáté sádlo s nakrájenou cibulí.Opečeme po všech stranách,zalijeme vývarem z kostky a dusímeasi tak 1 hodinu.Měkké závitky vyjmeme a odstraníme nit.Výpek zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody a za stálého míchání povaříme.Šťávu dochutíme a přeléváme přes závitky které podáváme s bramborem.

Komentáře a dotazy…