Vepřové srdce v marinádě

Autor receptu: Jana Konečná (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Nejprve si nakrájíme kuřecí srdce na plátky – pečlivě ho zbavíme všech blan a všech tučných míst. Smícháme kari koření, hovězí vývar, sůl a pepř a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Poté do této směsi dáme aspoň na hodinu (nejlépe však přes noc) marinovat srdce. V pánvi rozpustíme sádlo a opečeme na něm plátky srdce z obou stran. Opékáme velmi prudce. Je možné, že se nám na pánev nevlezou najednou všechny plátky – v takovém případě je klidně z pánve vyjmeme a opečeme je po částech. Poté, co máme opečené všechno srdce, vrátíme ho všechno do pánve, zalijeme zbylou marinádou a přidáme na kostičky nakrájenou šunku (nebo slaninu). Dusíme do měkka – trvá to docela dlouho – tak hodinu. V případě potřeby podléváme vodou. Mezitím si ve smetaně vyšleháme mouku a pak to (nejlépe přes cedník, aby nevznikly hrudky) nalijeme k srdci. Povaříme tak 10 minut. Podáváme s bramborem – třeba jako já s petrželkovými brambory.

Komentáře a dotazy…