Vepřové řízky na žampiónech

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky, cibuli a anglickou slaninu na kostičky. Na oleji opečeme slaninu s cibulí, přidáme žampiony a osmažíme. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Vložíme do pekáčku a navrch rozložíme osmažené žampiony. Zakysanou smetanu smícháme s vývarem z bujonu a zbylou hořčicí, osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Směs nalijeme na řízky a dáme do trouby na 180°C zapéct asi na 30 minut. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Komentáře a dotazy…