Vepřové na portském víně

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených
  1. Pečeni potřeme olivovým olejem a vmasírujeme do ní sůl. Zprudka opečeme na pánvi a dáme do pekáče. Podlijeme portským vínem.
  2. Šalotku nakrájíme na kolečka a přidáme do pekáčku, poté přidáme i česnekovou hlavičku, kterou rozpůlíme podélně. Nakonec přidáme i šalvěj a výpek z pánve.
  3. Přikryjeme alobalem a pečeme hodinu na 180 °C.
  4. Můžeme podlít vodou, v průběhu pečení maso otáčíme.
  5. Po hodině odkryjeme, zvýšíme teplotu na 220 °C a ještě 15 minut zapékáme. Před porcováním necháme maso 15 minut odpočinout.
  6. Kapustičky rozpůlíme, povaříme asi 3 minuty v horké osolené vodě, vyskládáme je do pekáčku, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme strouhankou a sýrem a zapečeme 20 minut na 190 °C.
  7. Maso podáváme s kapustičkami.

Komentáře a dotazy…