Vepřové maso se zeleninovou omáčkou

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(8 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Do pekáče dáme maso nakrájené na plátky, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kostky, koření, podlijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme do měkka. Maso a koření vytáhneme a zeleninu tyčovým mixérem rozmixujeme. Dáme do hrnce, přidáme vývar a uvedeme do varu. Přilijeme smetanu a přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody. Za stálého míchání povaříme, podle chuti přidáme cukr, ocet a dosolíme. Maso dáme zpět do omáčky a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Komentáře a dotazy…