Vepřové maso se zeleninou a smetanou

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a maso na menší kostky. Na lžíci oleje usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme maso a zamícháme. Ihned zakryjeme pokličkou a dusíme na velmi malém plameni asi 30 minut a občas zamícháme. Maso pustí šťávu, ve které by se mělo udusit skoro do měkka. Poté přidáme mraženou zeleninu, zamícháme, přiklopíme poklicí a dusíme, až je zelenina skoro měkká - opět bez podlévání. Pokud musíme podlévat vodou, tak jen velmi málo. Ve 100 ml vody rozmícháme hladkou mouku a pokrm zahustíme. Chvíli povaříme a zjemníme šlehačkou. Rozmícháme a necháme pouze přejít varem. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře a dotazy…