Vepřové kotlety zapečené se zelím

Autor receptu: Vlasta78 (82 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Kotlety naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách. Vyjmeme je a odložíme. Ve výpeku společně osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a vše dusíme, dokud není zelí měkké. Potom bobkový list odstraníme,syrový brambor oloupeme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přimícháme ho do zelí, abychom ho zahustili. Opečené maso rozložíme do tukem vymazané zapékací mísy. Na každou kotletku navršíme kopeček připraveného zelí a lžíci zakysané smetany. Zapečeme v předehřáté troubě. Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře a dotazy…