Vepřové kotlety s lehkou dijonsko- šípkovou omáčkou

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Kotlety kuchyňsky upravíme a zlehka je dlaní rozklepeme. Osolíme a opepříme. Připravíme si hlubší pánev, kde maso z obou stran zprudka opečeme, aby se nám pěkně zatáhlo a udělala se nám křupavá kůrka. Budˇ máme kotlety měně propečené nebo takzvaně " wel done" - tedy velmi propečené. To pak, ale maso opékáme déle při nižší teplotě. Opečené kotlety vyndáme stranou a udržujeme je teplé. Do výpeku přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a lžíci šípkové marmelády a zamícháme. Pro zjemnění vložíme lžičku másla. Krátce povaříme, můžeme přidat i trochu vývaru. Brambory uvaříme do poloměkka a přidáme je do omáčky k masu, aneb je klasicky uvaříme.

Komentáře a dotazy…