Vepřová krkovička s kapií

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Maso necháme vcelku, nebo rozkrojíme na polovinu. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, osolíme a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a dusíme. Česnek oloupeme, kapii očistíme a s trochou vody na hrubo rozmixujeme. Rozmixovanou směs přidáme do hrnce k masu, dle potřeby ještě podlijeme vodou a maso dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu z masa zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Na dochucení můžeme použít bujón, nebo sůl. Omáčku provaříme a odstavíme. Podáváme s vařenými brambory, nebo vařenou rýží.

Komentáře a dotazy…