Vepřová játra v ohnivém kabátku, restovaná na plechu

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Na těstíčko si v misce smícháme hladkou mouku s pálivou paprikou nebo s chilli omáčkou, sojovou omáčkou, přidáme mléko, nahrubo nastrouhanou slaninu, provensálské koření, 2 vejce, lžičku olivového oleje, sůl, dobře promícháme a dáme na hodinu do chladu. Játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší plátky. Takto připravená játra namáčíme v těstíčku se slaninou. Troubu rozehřejeme a vložíme do ní plech s olejem. Jakmile se olej na plechu rozehřeje, vložíme na něj plátky jater, namočené v pikantním těstíčku. Smažíme dozlatova na 180 stupňů. Podáváme s gratinovanými bramborami a se zeleninovým salátem. Těstíčko by mělo mít konzistenci o něco hustší, než je palačinkové těsto.

Komentáře a dotazy…