Věnečky z odpalovaného těsta - recept od tchána

Autor receptu: sylviasek (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Dáme vařit půllitru mléka, přidáme trochu soli a kousek sádla. Jakmile máme rozpuštěné, odděláme z ohně a přisypeme hrubou mouku, vmícháme a opět vrátíme na oheň a za stálého míchání necháme odpálit - vznikne Vám hladké lesklé těsto. Jakmile je těsto hotové, přendáme do jiné mísy a necháme malinko vychladit. Poté vmícháme do těsta celá vejce a pěkně zpracujeme. Těsto necháme vychladnout a připravíme si plech na pečení. Ten vymažeme tukem a vysypeme moukou. Poté skleničkou naznačíme místa, kde budeme dělat věnečky. Těsto dáme do pytlíku a děláme věnečky. Takto připravené dáme péct do trouby. Pečeme dozlatova. Po vychládnutí rozkrájíme a plníme krémem.

Komentáře a dotazy…