Velikonoční zajíček

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Do mísy rozdrobit droždí, posypat trochou cukru, zalít asi 4 lžícemi vlažného mléka a nechat kynout. Mezitím v mixéru ušlehat do krému vejce s moučkovým cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli, vlít do mísy. Do hmoty vmíchat mouku, ovesné vločky, máslo, mléko a vzešlý kvásek. Vše zpracovat na hladké těsto, přikrýt a dát na 15 minut kynout. Nakonec těsto dát do formy "zajíčka" nebo vytvarovat na pomoučeném vále do podoby zajíčka a dát na plech s pečicím papírem. Přikrýt a nechat ještě 15 minut kynout. Potom zajíčka potřít rozšlehaným žloutkem a péct na nejspodnější liště trouby, předehřáté na 200°C asi 40 minut. Kolem zajíčka je možné dát jako ozdobu obarvená nebo čokoládová vejce, mohou být i mandlové ozdoby.

Komentáře a dotazy…