Velikonoční salát z vajec

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme. Jedno vejce si necháme na osdobu. Přidáme na nudličky nakrájený jeden hlávkový salát, nastrouhané ředkvičky, nasekanou šunku, na kostičky nakrájené brambory a okurky. Vše hehce promícháme spojíme jogurtem nebo tatarskou omáčkou, dochutíme solí a citronem a necháme chvíli odležet v chladu. Pak salát dáme do mísy, ozdobíme lístky hlávkového salátu, na dílky nakrájeným vejcem a kouskem šunky. Můžeme přidat kousek sýra, pár ředkviček, nasekanou zelenou petrželku apod. Vaječný salát můžeme doplnit sklenkou naložených hub, sterilovanými kapiemi, trochou křenu, strouhaným sýrem, zavařeným celerem a místo tatarské omáčky použít majonézu, smetanu nebo šlehačku.

Komentáře a dotazy…