Velikonoční nádivka

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
37× přidáno do oblíbených

Z rohlíků okrájejte kůrku, střídku nakrájejte na kostičky, které pokropte mlékem. Vepřové a uzené maso uvařte společně s mrkví v osolené vodě. Nechte zchladnout a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte nahrubo. Mrkev maso a cibuli umelte na masovém strojku a směs dejte do mísy. Rohlíky, prolisovaný česnek, hrášek, nastrouhaný sýr, 4 vejce a 1 bílek (1 žloutek nechte na potření) přidejte do mísy, ochuťte solí, pepřem a majoránkou. Promíchejte, zahustěte strouhankou a dejte do chladu. Těsto rozkrojte na poloviny a každou část rozválejte na obdélník. Do obdélníků udělejte z delších stran zářezy tak, aby uprostřed zůstal pruh těsta v celku. Na něj rozdělte náplň a nakrojené těsto nad nádivkou spojujte křížem. Záviny potřete žloutkem a pečte při 180 stupních asi 45 minut.

Komentáře a dotazy…