Velikonoční játrové nočky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli,tu vyjmeme a na sádlo dáme na kostky pokrájená játra, opékáme asi 4-6 minut. K játrům přidáme cibulku necháme zchladnout a pak jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, brandy (nemusí být), nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Nižší keramickou misku naplníme směsí a uložíme do chladna ztuhnout a nejméně na 12 hodin rozležet. Z paštiky potom lžící (resp. 2 lžícema) vykrajujeme nočky ve tvaru vajíčka, které položíme na salát a přizdobíme brusinkami, doplníme hroznovým vínem a můžeme přidat i plod mochyně.

Komentáře a dotazy…