Vařená chobotnice

Autor receptu: Majk (24 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Umyjte a vyčistěte chobotnice, nožem obřízneme zobák, tím vyvrhneme vnitřnosti včetně inkoustového pytle. Na sporák připravte tři hrnce plné vody(přiklopené) a přiveďte k varu. Dejte chobotnici do prvního, a když se voda přestane vařit přendejte do druhého. Když druhý přestane vařit přendejte do třetí, když se přestane vařit, vrátí se zpět do prvního, který by se měl zase vařit. Chobotnici vařte po dobu dvaceti minut v prvním hrnci. Až bude hotová, nakrájejte na velikost sousta, podávejte s vařeným bramborem, zakápnutou olivovým olejem, posypanou čerstvě nakrájenou petrželkou solí a pepřem podle chuti.

Komentáře a dotazy…