Vánoční linecké cukroví z Hradce

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Promísíme tuk na pečení s moučkovým cukrem a vejcem, přidáme vanilkový cukr a nakonec vsypeme mouku. Těsto propracujeme, aby bylo hladké a stejnorodé. Necháme v chladu 2 hodiny odležet. Pak ho rozválíme na plát silný 3 mm a vykrajujeme formičkou menší tvary cukroví, pečeme při 200° do růžova. Smetanu a cukr krupici přivedeme do varu, krátce povaříme a pak přidáme na kousky rozlámanou čokoládu a máslo. Necháme vychladnout a ochutíme becherovkou. Dáme do lednice a necháme odležet do druhého dne. Vychladlý krém vyšleháme elektrickým šlehačem a plníme jím cukroví. Zdobíme plevou a kandovaným ovocem.

Komentáře a dotazy…