Vanilkové věnečky

Autor receptu: TerezaGolanova (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Vodu, sůl a olej dáme vařit. Za stálého míchání přidáváme prosátou mouku a vaříme dokud se těsto nezačne odlepovat od hrnce a vařečky. Do mírně vychladlé hmoty zamícháme vejce a vznikne hladká hmota. Hmotu dáme do plničky a na pečící papír uděláme věnečky. Ve vyhřáté troubě na 230-250 stupňů pečeme asi 6 minut. Z pudinkového prášku, mléka, van.cukru, cukru uvaříme hustou hmotu a pak zašleháme žloutky. Vychladlý krém pak pak dáme do plničky a do rozříznutých věnečků naplníme krém. Nahoru pak smícháme cukr a citrónem uděláme polevu a polijeme.

Komentáře a dotazy…