Valašský koláčik

Autor receptu: Martinka42 (66 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • Na těsto, 25 g cukr krupice
  • Na náplň, 50 g cukr moučka
  • Na těsto, 300 g mouka hladká
  • Na těsto, 3 g sůl
  • měkký, 500 g tvaroh
  • Na náplň, 250 g mák
  • Na náplň, 220 g švestková povidla
  • na těsto jedno vejce a na potření 1 vejce, 2 kusy vejce
  • Na náplň, 1 balení cukr vanilkový
  • vyloupané, 1 balení mandle
  • Na náplň, 2 lžíce rum
  • Na těsto, 40 ml olej
  • Na těsto, 150 ml voda

Troubu předehřejeme na 180°C. Pomocníka na přípravu kynutého těsta smícháme s moukou, cukrem, solí, vodou, olejem a vejcem a vypracujeme hladké těsto. Na náplň smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, vejce a vše vypracujeme dohladka. Pokud je náplň tuhá, přidáme mléko. Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na dva díle a z každého na plechu vytvarujeme koláč. Okraje potřeme vajíčkem a koláče pomocí sáčku plníme tvarohem mákem a povidly smíchané s cukrem. Ozdobíme mandlemi popřípadě malinami a ostatními. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…