Uzený jazyk s křenovou omáčkou 1

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

1) Uzený jazyk vaříme spolu s kořenovou zeleninou a bobkovým listem v tlakovém hrnci asi hodinu doměkka. Poté jazyk vyjmeme a až trochu zchladne, oloupeme ho z kůže. 2) Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na másle, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. 3) Přidáme na kousky nakrájená jablka a chvilku podusíme. 4) Přilijeme ocet a víno a necháme odpařit, poté zasypeme moukou. 5) Přidáme smetanu a 200 ml vývaru z uzeného jazyka a povaříme 15 minut. Poté rozmixujeme dohladka a propasírujeme. 6) Nyní si připravíme knedlíky - housky nakrájíme nadrobno a smícháme je s nasekanými vlašskými ořechy, vejcem a 35 % smetanou. Vaříme v páře 20 minut.

Komentáře a dotazy…