Úhoř na kmíně

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Uhoře odkrvíme, vypitváme, řádně očistíme a nakrájíme na asi 6cm.kousky. Pekáček vytřeme olejem, vložíme osoleného,mírně opepřeného úhoře,pokapeme citrónem a hodne posypeme kmínem.Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 170°C asi na 10 min.pak ho vyndáme, rychle poklademe plátky másla a dáme opět do trouby dopéct až dostane zlatavou barvu. Podáváme z bramborem a měsíčkem citrónu. Takovým to způsobem se dají udělat i jiné ryby, jenom pozor, aby se nepřichytili na pekáč a nepotrhali se tím. Snad by pomohl pečící papír? Tímto způsobem se dá upéct téměř každá (ne-li každá)ryba.

Komentáře a dotazy…