Těstoviny s kysaným zelím a uzeným massem

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(3 hlasy)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Drobně pokrájenou cibuli a špek krátce orestujeme na rozpáleném sádle. Přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, které chvilku osmažíme. Propláchnuté a pokrájené zelí dáme do hrnce, přidáme orestovanou směs a trochu vody, ochutíme solí a pepřem. Přikryté poklicí dusíme, dokud není zelí měkké. Občas do směsi přilijeme trochu vody a promícháme, aby se nám zelí nepřipálilo. Těstoviny uvaříme dle návodu, zcedíme a propláchneme vodou. Uvařené zelí smícháme s těstovinami a popřípadě ještě dochutíme. Těstoviny můžeme dát flíčky, mušle nebo jakékoliv. Zelí můžeme dát i marinované.

Komentáře a dotazy…