Telecí ragú po domácku

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli a cibulky perlovky oloupejte. Perlovky dále nekrájejte, cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na kostičky. V kastrolu rozehřejte 2 lžíce tuku a orestujte na něm maso se zeleninou, kromě perlovek. Zalijte 500 ml vody, přidejte nasekané bylinky a za občasnéh omíchání duste na mírném ohni asi 80 minut. Žampiony očistěte a odkrojte nožičky. V kastrůlku rozpusťte trochu tuku a žampiony na něm asi 8 minut poduste. Na vedlejší pánvi si na lžíci tuku osmahněte cibulky perlovky, posypejte je cukrem a nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Zalijte je trochou vody, povařte na mírném ohni zcela doměkka, osolte a opepřete. Na další pánvi rozpusťte zbylý tuk, zasypejte ho moukou a orestujte na hladkou jíšku. Z kastrolu vyjměte maso, šťávu přeceďte a nalijte ji zpět do kastrolu. Zahustěte ji připravenou jíškou a provařte. Maso vložte zpět, přidejte k němu žampiony a dovařte. Naberte naběračku omáčky, smíchejte ji se smetanou i žloutkem a za stálého míchání nalijte zpět k masu. Podávejte s cibulkami a těstovinami.

Komentáře a dotazy…