Tatarská omáčka z cukety

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 40 min.
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Cuketu, cibuli a křen pokrájíme a dáme dusit, někdy je potřeba trochu podlít. Dusíme, až je všechno měkké, pak rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme rozmačkaný česnek, pokrájené feferonky, cukr, sůl, pepř, ocet a olej, ještě chvíli povaříme a můžeme ještě jednou projet mixérem. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut na 80°C.

Něco navíc:

Hodí se k uzeninám, masu, na chleba apod. Pokud cuketa pustí hodně vody je dobré jí slít.

Komentáře a dotazy…