Tarhoně

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • menší cibule (nasekaná nadrobno)
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 vejce

Tarhoně 1 - Těstovinová příloha (strouhání) - Příprava: 45 minut +1 den sušení 250g hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 1 vejce, 1 menší cibule nasekaná nadrobno, sůl Prosátou mouku na vále spojte s vejcem, mírně osolte a toto husté těsto hnětete, až je hladké a suché. Těsto nakrájíte na menší nepravidelné kousky a necháte schnout. Oschlé kousky ustrouháte na hrubém struhadle. Rozházíte po plechu a necháte do příštího dne schnout. Druhý den strouhání ve vlahé troubě dosušíte. Na tuku zpěníte na jemno pokrájenou cibuli, přidáte strouhání a lehce je opražíte. Přilijete vodu, osolíte a přiklopené zvolna podusíte do změknutí. Rada: Hodí se jako příloha k různým druhům masa a masových rolád. Tarhoně 2 - Recept původem z Maďarska. 1 kg hrubé mouky, 4 ks vejce, voda, sůl Do prosáté mouky vyklepneme vejce, přidáme sůl, trochu vody a vypracujeme tuhé těsto. Nastrouháme je na hrubém struhadle, usušíme v troubě (na slunci) a suché prosejeme sítem. Větší tarhoně uchováváme k dušení a malé použijeme jako zavářku do polévky.

Komentáře a dotazy…