Švestkové čatní k masu

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Rozpustíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou červenou cibuli a osmahneme. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme na drobno nakrájené švestky a zalijeme vínem. Dusíme asi 20 minut do mírného zhoustnutí. Přidáme sůl a mletý bílý pepř, popř. cukr podle chuti. Necháme vychladnout. Když nemám čerstvé švestky, tak dávám jen sušené. V případě větší dávky můžeme dát horké do sklenic a obrátit dnem vzhůru. Skladujeme v lednici i pár týdnů. Podáváme k uzenému, případně "naloženému pikantnímu masu" (v mých receptech).

Komentáře a dotazy…