Švédská večeře

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
57× přidáno do oblíbených

Veku šikmým řezem nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme úplně, necháme asi 1 cm odspodu, takže veka vespod zůstane vcelku. Připravíme si z másla, česneku (dle chuti) a soli pomazánku, kterou natíráme jednotlivé plátky veky a vždy mezi namazané krájíčky vložíme plátek salámu a plátek sýra - pokud jsou plátky salámu i sýra velké, rozkrojíme je, aby příliš nepřesahovaly přes veku a vkládáme jen půlky. Naplněnou veku trochu zformujeme, může se nám zkroutit, zabalíme do alobalu a dáme do horké trouby asi na 20 minut zapéct. V alobalu ji necháme vychladnout, pak teprve rozbalíme a krájíme obráceně, než je původní řez. Vytvoří hezkou hřebenovou strukturu. Rada: nejlepší je udělat veku den předem, aby řádně vychladla s ztuhla, lépe se i krájí.

Komentáře a dotazy…