Sváteční oběd 10 - Mrkvová polévka a Kuřecí rošáda

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

MRKVOVÁ POLÉVKA S CHILLI 4 větší mrkve, 4 brambory, kostka bujonu, 1l vody, 8 malých chilli papriček, 3 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 4 lžíce dýňového oleje Mrkev a brambory nakrájíme a dáme do hrnce s vodou, hned jak začne vřít přidáme bujon. Povaříme asi15-20 minut, pak rozmixujeme. Z chilli papriček odstraníme semínka (2 celé si necháme na ozdobu) a s česnekem nakrájíme nadrobno, pak papričky i česnek asi 2 minutky smažíme na oleji, odložíme stranou. Polévku nalijeme do misek a každou porci zakápneme lžící dýňového oleje a doplníme trochou chilli s česnekem. Dozdobíme půlkami papriček. K polévce se hodí arabský chléb. KUŘECÍ ROŠÁDA Marináda a maso: citron.šťáva z 1 citronu, 300ml jogurtu, 1 lžíce koření tandoori, 1 vejce, 1200g kuřecích prsou Salát a dresink: 3 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce tekutého medu, 250ml olivového oleje, pažitka, sůl, pepř, 500g rajčat, 500g salátových okurek, 1/2 salátu lollo rosso, 1/2 salátu lollo biondo Do mísy dáme jogurt ochutíme ho kořením a polovinou citronové šťávy, promícháme. Přidáme žloutek a znova promícháme. Každé kuřecí prso šikmo překrojíme na 2 kusy a dáme je do marinády. Mísu překryjeme fólií a dáme na 2-4 hodiny do lednice (čím dýl necháme maso marinovat, tím lepší bude mít chuť. Pak maso opečeme na grilu a podáváme se salátem přelitým dresikem.

Komentáře a dotazy…