Šťáva z vinné révy

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Do vody dáme rozmačkané plody vinné révy - červené, drobnoplodé (většinou je nechám přejít prvními mrazíky), kyselinu citronovou a na den až dva dáme louhovat. Přecedíme, přidáme cukr, zahřejeme a mícháme až se rozpustí na mírném plameni. Obdobně lze dělat i z černého jeřábu - aronia. . Nalijeme do pečlivě vymytých lahví a uložíme do chladna a temna, zatím se mi žádná nezkazila, ale spíš brzy zmizely.

Komentáře a dotazy…