Staročeský švestkovo skořicový jahelník

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Jáhly spaříme několikrát horkou vodou a uvaříme v osoleném mléce na kaši. Do vychladlé kaše zamícháme 3 žloutky, cukr, citrónovou kůru a sníh z bílků, balíček namočených sušených švestek, skořici,smetanu a plátky mandlí dle chuti a zbytek másla. Promícháme a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 min na 150. Před koncem pečení poklademe švestkami, ořechy a dopečeme pár minutek. Tip: Pokud nemáte čerstvé švestky, použijte sušené - ty je potřeba namočit na hodinu do horké vody a pak vypeckovat. Pro pestrost chutí můžeme přidat i rozinky,sušené meruňky, různé druhy oříšků nebo semínek (dýňové, slunečnicové, lněné…)

Komentáře a dotazy…