Staročeský kapustový prejt

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Očištěnou rozčtvrcenou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a prochladlou ji umeleme na masovém strojku. Mletou kapustu smícháme s masem. Žloutky utřeme s máslem, přidáme maso s kapustou, v mléce rozmáčené kousky housek, nadrobno nakrájenou slaninu, sůl, pepř, utřený česnek, petrželku a nakonec sníh z bílků. Pekáček lehce vymažeme sádlem a rovnoměrně naplníme kapustovou směsí. Vložíme do trouby, vyhřáté na 180-200 stupňů a pečeme dozlatova, asi 40-45 minut. Podáváme s vařenými brambory a sypeme sekanou pažitkou.

Komentáře a dotazy…