Staročeská pohanka zapečená s kapustou

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Půlku hlávky kapusty přepůlíme a dáme vařit. Skoro měkkou kapustu vyndáme a do vařící vody po kapustě vsypeme pohankovou lámanku. Hrnec zakryjeme a necháme v klidu asi 15 minut pohanku změknout. Zatím si nasekáme kapustu nadrobno. Cibuli nasekáme nadrobno a na lžíci oleje orestujeme dozlatova. Ke kapustě přidáme vejce, změklou scezenou pohanku, osmaženou cibuli, osolíme, vmícháme rozmačkané stroužky česneku a koření. Pekáček vymažeme nebo vystříkáme olejem a připravenou směs narovnáme do pekáčku. Ve středně rozehřáté troubě necháme zapéci dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo samotné jen se zelným salátem. Je to výborné i studené.

Komentáře a dotazy…